דלג לתוכן המרכזי

אירוע חינה באולם אירועים

טקס החינה הססגוני מסמל את המעבר לחיי זוגיות במהלכו מושחים חומר המופק מעלי הכופר הלבן בגוון חמרה בצורה עגולה של מטבע על כפות הכלה למזל טוב ושפע. 
את הטקס מקיימים עם סיום הטבילה במקווה כאשר גם יתר המוזמנות מורחות את כפות רגליהן בחומר מהצמח הייחודי. במסורת היהודית המילה חנה מסמלת גם את שלוש מצוותיה של האישה – ח' המתייחסת למצוות הפרשה החלת, נ- למצווה הנידה וה' למצוות הדת לנרות בשבת. אומנם טקס החינה משתנה מעדה לעדה וממקום למקום ויש מי שמזמינים אליו גם גברים, אבל מה שבטוח מדובר באחת מהחגיגות השמחות טרום החתונה.

היום נהוג לעשות מטקס החינה קרנבל שלם בקונספט מועדף מחינה הודית ועד חינה בסגנון אותנטי מרוקאי או תימני כאשר חלק בלתי נפרד הוא לעצב את אולם האירועים בתפאורה מרהיבה שמציתה את הדמיון סטייל סיפורי אלף לילה ולילה וכן לשדרג את החוויה בתלבושות מפוארות לכלה לעתיד ולמלוות שלה ועד חיפויי קירות, אוהלים ענקיים וקישוטים למקום ואקססוריז למשתתפות כמו נעליים ותכשיטים להשלמת ההופעה המופלאה. 

הפקת החינה הפכה לפרויקט שלם ולכן, חשוב מאוד לתכנן מראש את ארגון החגיגה, בחירת מסעדות לאירועים או אולם אירועים לחינה, גיבוש התפריט הקולינרי ועוד אלמנטים שעושים הבדל גדול. עורכים חינה ולא מתפשרים על איכות ויצירתיות? טיפים שיעזרו לכם בהפקה. 

חינה בסגנון אורבני מרגיע

השלב הראשון מתחיל בלוקיישן. מומלץ ללכת על מיקום מרכזי המאפשר הגעה נוחה לבאים מכל הכיוונים ונגישות גבוהה לעורקי תחבורה מרכזיים כמו גם חנייה בשפע. חשוב שהמקום ישדר את מה שברצונכם לשדר – אלגנטיות, תחכום, חינניות בשילוב בין עיר לכפר, בין חוץ לפנים. במידה והאירוע גדול מדי למסעדה יוקרתית ניתן לבחור אולם המשלב הן גן פסטורלי והן חלל מקורה. אפשר להתחיל את קבלת הפנים בחוץ ולהמשיך לטקס ולערב האומנותי בהיכל הסגור. זכרו שהחינה היא אירוע אינטימי יחסית ולכן, אולם בסגנון בוטיק המשרה אווירה אישית ומחבקת ועם זאת, מעוצב כמו סצנה ניו יורקית יהפוך את אירוע החינה למשהו אחר. עבר והווה שמשתלבים יחדיו, אוריינטליות ומודרניות, שילוב מעניין והכל במקום אחד. בדקו שאפשר מבחינה מודולארית לסדר את האולם לפני צרכי האירוע: הוספת אפיריונים, פינות ישיבה ססגוניות, כיסאות לכיסויים ושטיחים, פרגוד אותנטי, נרות ועוד. 

תכנית אמנותית שעושה הבדל

אומנם טקס החינה הוא גולת הכותרת של האירוע, אבל אפשר להעצים את ההנאה עם אטרקציות ופעילויות נוספות. בכל זאת, לא כל יום הכלה לעתיד עוברת מחיים פרטיים לחיי זוגיות. אפשר להפיק קרנבל שלם סביב החינה בין אם זה הקמה של שוק מרוקאי כמו באגדות, סדנת פיסול יצירתית משומשום, סדנת אפייה לעוגיות מרוקאיות, אוהל ריקודים עם סדנת ריקוד כמו ריקודי בטן, קעקועי חינה מיוחדים ואומנותיים, סרטים לידיים לריקודים, מטפחות, תרבושים, בדי טול.  

אוכל מיוחד לחינה – חגיגה גסטרונומית מסורתית

הצד הקולינרי הוא חלק בלתי נפרד מערב החינה ומומלץ לגבש תפריט עם השף של המקום. לבחור אם הערב יהיה חלבי או בשרי. אילו מנות יתאימו והאם אפשר להוסיף מנות המזוהות עם האווירה האותנטית של האירוע כמו למשל, עמדות ספינג' או מופלטה, מנות מהטאג'ין, דג חריימה, עוגיות וריבות מרוקאיות, קובנה ועוד מנות לפי העדה והתפריט המבוקש. אפשר גם לחשוב על מתנות מיוחדות לאורחי החינה כמו תלבושת למזכרת או קערת חינה, מגנטים, קומקום מוזהב, נעליים לחינה ומתנות דקורטיביות שונות בשקית אורגנזה יוקרתית. 

אפשר לשדרג את חוויית החינה באמצעות כניסה לאזור האולם בכרכרה בלבוש מלכותי ולא לשכוח מוסיקה מתאימה וצלם שיתעד את הרגעים המרגשים. 

 

אירוע חינה
מסעדות